Borsta, torka av & gör rent ridutrustning

Innan du packar din ridutrustning, se till att benskydd, säkerhetsvästar, ridhjälmar bett och annan utrustning är hel, ren och komplett. Nedanför kan du läsa mer om vad du bör gå igenom och göra med din saker innan du skickar in dem till oss för att de ska vara i ett tillräckligt bra skick för att sälja med oss.

Träns, tyglar, sadelgjordar & andra läderprodukter:
Borsta av smuts och hår, torka av dem med en fuktad trasa eller använd en lädertvål om ni har. Puts upp och låt torka. 

Benskydd,  grimmor & annan utrustning:
Utrusning som är helt av eller blandning mellan textil, plast och gummi går ofta att tvätta i en tvättmaskin på hand- / fintvättprogrammet. Borstar av hår och smuts med en borste innan, rulla in t.ex. grimmor, benskydd och betesreducerare i en handduk som du sedan stoppar i en tvättpåse innan du tvättar dem. Annars fungerar det lika bra med en diskborste och en hink med ljummet vatten!

Ridhjälmar:
Innan du skickar in din ridhjälm till oss, ta ut linern och se så att hjälmen är hel och inte har några sprickor eller andra skador som du tror kan påverka funktionen. Tvätta linern och hakskydd, torka ur hjälmens insida från eventuella fläckar och smuts. Puts upp hjälmen på utsidan så den är så fin som möjligt. 

Ridstövlar & ridskor:
Se till att skaka ur eventuell smuts som finns inuti, annars är dammsugaren ett het tips för att göra det enklare! Borsta och torka av undersidan och försök få bort så mycket grus och smuts som möjligt, ett bra tips är en rotborste/diskborste och lite vatten med såpa. Torka av utsidan från damm och smuts och om ridstövlarna är av läder så puts upp dem så de blir blanka och fina! 

Bett, stigbyglar & utrustning av metall: