Helt & Rent - Ryttarutrustning

Innan du packar din ryttarutrustning, se till att den är hel, ren och komplett. Nedanför kan du läsa mer om vad du bör gå igenom och göra med din saker innan du skickar in dem till oss för att de ska vara i ett tillräckligt bra skick för att sälja med oss.

Stall- & ridkläder:
Innan ni skickar in era kläder till försäljning, se till att göra dem rena och fina. Det är lätt att missa fläckar och det kan vara svårt att känna hur sina egna ridkläder doftar, så tvätta dem alltid, oavsett hur lite ni använt dem. Om ni har husdjur hemma, se till att rolla av alla kläder från päls och hår. Kläder som har fläckar, alldeles för mycket hår på sig eller luktar illa från användning eller förråd sorteras ut.

Ridstövlar & ridskor:
Se till att skaka ur eventuell smuts som finns inuti, annars är dammsugaren ett het tips för att göra det enklare! Borsta och torka av undersidan och försök få bort så mycket grus och smuts som möjligt, ett bra tips är en rotborste/diskborste och lite vatten med såpa. Torka av utsidan från damm och smuts och om ridstövlarna är av läder så puts upp dem så de blir blanka och fina! 

Ridhjälmar:
Innan du skickar in din ridhjälm till oss, ta ut linern och se så att hjälmen är hel och inte har några sprickor eller andra skador som du tror kan påverka funktionen. Tvätta linern och hakskydd, torka ur hjälmens insida från eventuella fläckar och smuts. Puts upp hjälmen på utsidan så den är så fin som möjligt.