Helt & Rent - Hästutrustning

Innan du packar din hästutrustning, se till att den är hel, ren och komplett. Nedanför kan du läsa mer om vad du bör gå igenom och göra med din saker innan du skickar in dem till oss för att de ska vara i ett tillräckligt bra skick för att sälja med oss.

Träns, Tyglar, Sadelgjordar & andra läderprodukter:
Borsta av smuts och hår, torka av dem med en fuktad trasa eller använd en lädertvål om ni har. Puts upp och låt torka. 

Schabrak, Sadelpaddar, Benlindor, Hästtäcken & andra textilprodukter:
Borsta av allt löst hår och smuts, är det mycket hår och smuts fungerar även dammsugaren utmärkt! Tvätta dem och se till att de är så rena och fina som möjligt. Det finns alltid fläckar och lädermärken som inte går bort och det är helt  okej! Men hästtäcken, schabrak och annan utrustning med stöv, fläckar eller alldeles för mycket hår sorteras ut. 

Benskydd, Grimmor, Boots & andra produkter med plast/gummi:
Utrusning som är helt av eller blandning mellan textil, plast och gummi går ofta att tvätta i en tvättmaskin på hand- / fintvättprogrammet. Borstar av hår och smuts med en borste, rulla in grimmor, benskydd och betesreducerare i en handduk som du sedan stoppar i en tvättpåse innan du tvättar dem. Annars fungerar det lika bra med en diskborste och en hink med ljummet vatten!

Bett, stigbyglar & utrustning av metall:
Borsta bort all lös smuts och sen kan du enkelt diska av all utrustning av metall med en diskborste i en disko. Om du har ett bett av mässing eller pannband med metall så putsa upp det så blir det extra snyggt och säljs ofta snababre!