Hej!👋

Vad kul att du hittat hit,

här på equipement.se kan du hitta det mesta för både häst och ryttare, allt från schabrak och hästtäcken till ridbyxor och ridskor, allt som kan relateras till vår älskade ridsport.

Skillnaden mellan oss och de fIesta andra ridsportbutiker är att alla produkter vi säljer är second hand. Vissa av våra ridstövlar och ridbyxor är helt nya med prislapp, medan andra har använts och älskats innan de kommit till oss. Vi får in alla våra produkter från likasinnade, hästälskande människor, vissa är aktiva inom ridsporten medan andra har ställt ridstövlar i garderoben och lagt hjälmen på hyllan. På så sätt kan vi erbjuda ett brett sortiment av produkter till rimliga priser för alla ryttare, oavsett nivå eller tidigare erfarenhet av ridsporten.

Välkommen till oss och till vad vi kallar en hållbar ridstil! Om du har någon fråga eller fundering, tveka inte på att höra av dig, du hittar våra kontaktuppgifter här.

Innehåll som kan döljas

Idén om

En hållbar ridstil

I många ryttares hem finns det ett rum eller plats där tiden tycks stå stilla, fylld till bredden av minnen från ridpass, tävlingar och stunder vi delat med våra bästa fyrbenta vänner. Det var här, bland staplar av sällan använda ridbyxor, urvuxna säkerhetsvästar och färgglada rosetter som tanken om en plats där varje plagg och pryl som inte används kan få en andra chans att göra någon annan glad och samtidigt bidra till något bättre.

I stallets gemenskap, bland vänner och bekanta, upptäckte vi en delad erfarenhet – ett överflöd av ridutrustning och ridkläder som varken används eller behövs. Det var med den insikten och ett gemensamt engagemang för miljön, som vår idé om en hållbar ridstil började gro. Några dagar senare hamnade vårt första utkast till en logga på papper.

Innehåll som kan döljas

Mer än bara en webbshop

equipement.se

equipement.se blev vår lösning, till en början för att frigöra hem och förråd från oanvänd häst- och ryttarutrustning på ett kul och enkelt sätt, men som visade sig bli så mycket mer. För varje hästtäcke vi fotar, ridstövel vi putsar och ridhjälm vi går igenom förändras vår syn på både kvalité, miljö och ekonomi kring ridsporten och utrustningen som behövs för att utöva den.

Sedan starten har vi varit tvungna att se potentialen och värdet i varje unik artikel. Vi lärde oss snabbt att ett par leriga benskydd som de flesta av oss nog aldrig skulle skänka en blick, speciellt inte ur en köpares perspektiv, nu var ett måste att tvätta och göra fina för att kunna sälja. Till en början för att vi överhuvudtaget skulle ha något att sälja i vår nylanserade webbshop, men även för att få tillbaka någon krona på den redan bekostade frakten in till oss. En frakt som då inte bara påverkat vår ekonomi, utan även miljön.

Vad vi har upptäckt är att många saker som vi tidigare aldrig skulle vilat blicken på, under all smuts, är i ett mycket bättre skick än vad vi kan tro och kan med lite extra kärlek bli i ett så pass bra skick att någon med stolthet kommer att vilja använda det igen.

Innehåll som kan döljas

RIDSPORT | SECOND HAND

Det måste vara kul!

Det finns många sätt att köpa och sälja ridsportutrustning second hand, sociala medier, i stallet, med olika säljtjänster och webbplatser. Vi tycker att alla sätt som gynnar din plånbok och miljön är bra, men hur kul är de?

Vårt jobb är inte bara att förmedla fina saker mellan likasinnade hästälskare, vi försöker även få fler att tänka cirkulärt och överväga second hand som ett alternativ till traditionell shopping. För att lyckas med det är vi övertygade om att det måste vara lika enkelt, tryggt men framförallt lika kul, om inte roligare än traditionell shopping.

Det kanske kan låta självklart, men vi tror att du blir nöjd om det du köpt motsvarar dina förväntningar och det tror vi går hand i hand med hur kul du tycker det är att shoppa din ridsportutrustning second hand.

En bild säger mer än tusen ord och det är lättare att hitta skit i en ren box! Så om vi gör det enkelt för dig att hitta det du söker, visar bra bilder på både skavanker och finesser, har tydlig information om storlek, skick och material, plus en beskrivning som är lätt att förstå med sådant som kan vara extra bra att känna till om produkten. Då tror vi att det blir både enklare, tryggare och roligare att shoppa second hand.

Om vi ger dig de bästa förutsättningarna för att ta rätt beslut minskar vi risken för onödiga returer och möjligheten att möta dina förväntningar ökar. Om vi överträffar dem, kanske du också handlar igen!

Innehåll som kan döljas

Vilka är vi

Emma & Per

Det är oss du pratar, skriver och chattar med!

Tillsammans grundade vi Equipement 2020 och lanserade equipement.se i april 2022. Sedan dess jobbar vi båda heltid med detta för att ge det vår absolut bästa chans att lyckas.

Emma
Ryttare, kundservice, ekonomi & VD

"Jag är uppväxt med hästar och några av mina första minnen är att släppa ut hästarna på morgonen innan skolan och att vakna av pirret i magen på tävlingsdagen, redo för att hoppa! Idag har jag två hästar, "Janne", en ungdom som jag håller på att lära känna och arbetar med för att snart kunna tävla lite hopp och skutt med. Sen har jag "Lillan", en hetlevrad fux som jag hoppat med under många år. Lillan är nog den häst jag lärt mig mest av och utvecklats mest med, men inte utan att mina tårar ofta runnit av både frustration och glädje. Idag har hon pensionerat sig, men är dräktig och förväntas föla våren 2024."

Per
Groom, produkthantering, marknad & IT

"Innan jag och Emma träffades hade jag aldrig lagt min hand på något så lent, varmt och gosigt som lillans mule. Jag hade nog aldrig ens rört en häst, så vitt jag kan minnas. Men efter att ha tappat grimskaftet och Lillan sprungit lös mellan hagar och bilar för att sedan komma tillbaka och sträcka sig mot mina fickor för att visa hur mycket hon tycker om just mig och absolut inte det hon vet finns i fickan...🥕🙄 Så har jag fått lära mig vilka fantastiska individer de är och min respekt för dem och er som sitter upp, är svår att beskriva. Jag är väldigt glad över att jag fått och får uppleva både charmen och förtvivlan med att utöva ridsporten, även fast det bara är från marken!"

Följ med🫶

Vi skulle bli superglada om du vill följa oss på våra sociala medier och ännu gladare om du delar med dig av dina egna upplevelser, vare sig det handlar om något du köpt, säljer eller initiativ du tagit för en hållbar ridstil och glöm inte att tagga oss!