Lite om oss!

Smart, enkel och trygg second hand.

Med en uppsjö av plattformar och webbsidor där man kan köpa och sälja ridsportutrustning, så fanns det enligt oss inget riktigt smart, enkelt och säkert alternativ. Ett alternativ som gör det enkelt för den som vill sälja, säkert för den som vill köpa och som samtidigt är smart för både miljö och plånbok!

Sveriges tredje största ungdomsidrott.

Ridsport är Sveriges tredje största ungdomsidrott för barn och unga vuxna mellan 7 och 25 år och den nionde största sporten i Sverige totalt - sett till antal aktiva i idrott enligt Riksidrottsförbundet. Ridsport är också en av de mest utövade sporterna för personer med funktionshinder. Nästan hälften av Sveriges ridskolor erbjuder verksamhet för ryttare med funktionsnedsättning.

Häst- och ryttarutrustning är en av många utgifter som kommer till hästlivet och just denna utgift kan också vara väldigt dyr! Enligt webbsidan ”Hästnäringen i siffror” är det den näst största utgiften efter stallhyran. Stor del av utrustningen är tillverkade av läder, metall och andra slitstarka material som polyester. Dessa material har en lång livscykel och kan även nästan alltid återvinnas.

hastnaringen-i-siffror.se

Så vi kände att det behövdes en riktigt bra secondhand-butik online!

Med den vill vi kunna göra ridsporten mer tillgänglig för alla, samtidigt som vi bidrar till en mer hållarbar miljö och konsumtionsutveckling. Med detta i tanken så startade vi Equipement! Vi hoppas du delar vår entusiasm för våra fyrbenta vänner, miljön och utvecklingen kring dem.

Hälsningar, Emma & Per

Har du några funderingar eller av andra skäl vill komma i kontakt med oss? klicka här!