Torka av, gör rent & putsa läderprodukter

Innan du packar din ridutrustning av läder, se till att träns, sadelgjordar, sadlar, ridstövlar och annan utrustning av läder är hel, ren och putsad. Nedanför kan du läsa mer om vad du bör gå igenom och göra med din saker innan du skickar in dem till oss för att de ska vara i ett tillräckligt bra skick för att sälja med oss.

Träns, tyglar, sadelgjordar & andra läderprodukter:
Borsta av smuts och hår, torka av dem med en fuktad trasa eller använd en lädertvål om ni har. Puts upp och låt torka. 

Träns, grimmor & huvudlag:
Utrusning som är helt av eller blandning mellan textil, plast och gummi går ofta att tvätta i en tvättmaskin på hand- / fintvättprogrammet. Borstar av hår och smuts med en borste innan, rulla in t.ex. grimmor, benskydd och betesreducerare i en handduk som du sedan stoppar i en tvättpåse innan du tvättar dem. Annars fungerar det lika bra med en diskborste och en hink med ljummet vatten!

Ridstövlar & ridskor:
Se till att skaka ur eventuell smuts som finns inuti, annars är dammsugaren ett het tips för att göra det enklare! Borsta och torka av undersidan och försök få bort så mycket grus och smuts som möjligt, ett bra tips är en rotborste/diskborste och lite vatten med såpa. Torka av utsidan från damm och smuts och om ridstövlarna är av läder så puts upp dem så de blir blanka och fina!