Tvätta täcken, schabrak och ridkläder

Innan du packar dina schabrak, hästtäcken, ridkläder eller andra produkter av textilmaterial så är det viktigt att du går igenom dem så de är hela och tvättat dem så att de är rena och fräscha. Trasiga, fläckiga, illaluktande eller alldeles för håriga produkter sorteras ut och återvinns. Nedanför kan du läsa mer om vad du bör gå igenom och göra med din saker innan du skickar in dem till oss för att de ska vara i ett tillräckligt bra skick för att sälja med oss.

Stall- & ridkläder:
Innan ni skickar in era kläder till försäljning, se till att göra dem rena och fräscha. Tvätta dem alltid, oavsett hur lite ni använt dem. Det är lätt att missa fläckar och ibland svårt att känna hur sina egna ridkläder doftar. Om ni har husdjur hemma, se till att rolla av alla kläder från päls och hår. Kläder som har fläckar, alldeles för mycket hår på sig eller luktar illa från användning eller förråd sorteras ut.

Schabrak, Sadelpaddar, Benlindor & Hästtäcken:
Borsta av allt löst hår och smuts, är det mycket hår och smuts fungerar även dammsugaren utmärkt! Tvätta dem och se till att de är så rena och fina som möjligt. Det finns alltid fläckar och lädermärken som inte går bort och det är helt  okej! Men hästtäcken, schabrak och annan utrustning med stöv, fläckar eller alldeles för mycket hår sorteras ut. 

Flughuvor, stallbanadge & boots :
Flughuvor, flugpannband av textil, stallbandage och boots av neopren eller liknande material går oftast väldigt bra att tvätta i en tvättmaskin på handtvätt- / fintvättprogrammet. Så borsta av dem och släng in dem i tvättmaskinen, då blir de kanonfina!