Så här bedömer vi skicket på dina varor

När vi fått in dina saker till oss börjar vi med att sortera och dokumentera dem, vi skriver upp vilken typ av produkt, varumärke, storlek, färg och allt annat som kan vara bra att veta om dem!

Efter att vi skrivit ner det så gör vi vår första bedömning av dina sakers skick. Vi kollar ifall gylfen på ridbyxorna är hel, skicket på skoningen och ifall det finns smuts i fickorna. 

På träns, sadelgjordar och andra produkter av läder kollar vi om vi kan se några tydliga sprickor, om lädret är mjukt eller hårt och vi går igenom alla synliga sömmar så att allt sitter som det bör!

Med produkter som hästtäcken, schabrak och annat som ofta kan ha mycket hår kvar är även det en bedömningspunkt. på vissa täcken och schabrak kan det vara näst intill omöjligt att få bort allt, men om en borstning eller en omgång i tvättmaskinen skulle hjälpa så anser vi att varan inte är i ett tillräckligt gott skick för att säljas och vi kommer då att vilja ge varan den kärlek som behövs.

 

 1/5
Produkten är i ett tydligt använt skick och kan ha bråkiga fläckar eller tydliga tecken av slitage, men är fortfarande helt funktionell!

⭐⭐ 2/5
Produkten är välanvänd och kan ha tecken av slitage men i ett fullt acceptabelt skick!

⭐⭐⭐ 3/5
Produkten är i ett använt, väl omhändertaget skick med normalt slitage och har många ridturer kvar att ge!

⭐⭐⭐⭐ 4/5
Produkten är i nyskick och mycket sparsamt använd utan några tecken på slitage.

⭐⭐⭐⭐⭐ 5/5
En helt oanvänd produkt med originalförpackning eller prislapp kvar.